6 FAKTA OM VÅRT ÅR OG OPPHOLD I NEPAL

1: Vi er begge studenter på Hald internasjonale senter dette året (19/20).

Hald er en fagskole i tverrkulturell kommunikasjon og internasjonalt samarbeid. Skolen   består av rundt 30 norske og rundt 30 internasjonale studenter, fra Brazil, Colombia, Kenya, Madagaskar, Ugnada, Tanzania, Nepal og Hong Kong. 
Les mer om skolen på deres hjemmeside: https://www.hald.no/


2: Vi skal bo 6 måneder i Nepal!!

Året på Hald er bygd opp på følgende måte:
Først 6 uker undervisning/ forberedelser innenfor global utvikling, lederskap, kommunikasjon og kultur (og kristendom).
Deretter 6 mnd opphold i internasjonalt land (de internasjonale på skolen er disse månedene i Norge). Med andre ord utvekling, det kommer studenter til Norge fra den landsbyen og organisasjonen vi skal til i Nepal! Noe som er veldig lærerikt!
Til slutt 2 mnd tilbake på skolen med etterarbeid og resterende undervisning.


3: Vi reiser som ambassadører for Strømmestiftelsen.
 
Hald samarbeider med Strømmestiftelsen, laget og NMS. Vi går i Act Now klassen, som er klassen som samarbeider med Strømmestiftelsen. Strømmestiftelsen støtter bistandsprosjekter i Nepal, blant annet SAHAS Nepal (group of helping hands). Det er her vi kommer inn. Vi skal få lov til å observere, lære, delta og bidra i SAHAS Nepal disse 6 månedene vi er i Nepal. Vi skal blant annet få delta i Samvad grupper.  Hva samvad er, hva SAHAS Nepal jobber med og hva vi skal få ta del i skal dere få høre mer om senere i denne bloggen.  Les mer om strømmestiftelsen her: https://strommestiftelsen.no/


4: Vi skal oppholde oss i to forskjellige steder i Nepal i løpet av disse 6 månedene. Kathmandu og Makwanpur.

De første 7 ukene skal bo i Kathmandu. Her skal vi gå på språkkurs i Nepali (3 timer hver dag i 5 uker). Resten av oppholdet skal vi bo i Makwanpur. Makwanpur er et distrikt (tegnet på kartet) som ligger 5-9 timer unna Kathmandu med bil. Her skal vi bo i en liten landsby hvor nærmest ingen snakker engelsk! Vi skal bo i en vertsfamilie, men så mye mer enn det har vi ikke fått vite. Oppdatering kommer! 


5:
I Kathmandu bor vi i et ”kollektiv”/vertsfamilie med 4 andre fra Hald.

I år er det 6 Act Now studenter som drar til Nepal. Vi bor sammen og går på språkkurs sammen her i Kathmandu.

Men etter disse ukene skiller vi lag og drar til tre forskjellige steder i Nepal. Marcus og Oskar skal til Rolpa, Jane og Andrea skal til Lumbini, med ABC Nepal, og vi til Makwanpur. 



6: VI GLEDER OSS!!!






- Christine







Kommentarer

Populære innlegg